Новини

За добу шахраї ошукали трьох буковинців на понад 66 тис. грн

Упродовж минулої доби шахраї ошукали трьох буковинців на суму понад 66 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Учора, 27 лютого, із заявою про шахрайство звернулася 46-річна чернівчанка. Їй зателефонував невідомий, який представився співробітником одного із банків.

Псевдобанкір запропонував буковинці допомогу у збільшенні ліміту на банківській картці та надав нібито “захищений” рахунок для перерахування коштів. Жінка довірилась співрозмовнику та переказала на надані реквізити 46 тисяч гривень, після чого зрозуміла, що її ошукали аферисти.

Цього ж дня жертвою шахрайства став 20-річний житель селища Кострижівка Чернівецького району. В одному з месенджерів йому надійшло повідомлення про можливість отримання грошової допомоги від держави. Чоловік перейшов за посиланням та ввів реквізити свого банківського рахунку. Після цього з його картки зникло 7500 тисяч гривень.

28-річна жителька села Привороки Чернівецького району виявила на своїй банківській картці відсутність 9550 гривень. Зі слів потерпілої, кошти були перераховані на невідомий рахунок.

Слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Поліцейські Чернівецької області наголошують громадянам на дотриманні правил онлайн-безпеки, щоб захистити свої заощадження від шахраїв:

• не розголошуйте своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки;

• не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;

• не переходьте за сумнівними посиланнями;

• не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;

• довіряйте інформації про соціальні виплати тільки з офіційних сайтів установ і організацій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.