Новини

На Буковині біля кордону в авто антикорупційного активіста виявили п’ятьох ухилянтів

Викрито групу буковинців, які незаконно переправляли чоловіків за кордон, серед них – представник антикорупційного підкомітету громадської організації.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, 63-річний буковинець, заручившись підтримкою свого знайомого, вирішив “заробити” на організації незаконного перетину державного кордону. За 10500 євро вони організували незаконне переправлення громадянина України до Румунії.

Ще один житель Чернівців – представник антикорупційного підкомітету громадської організації, особисто перевозив військовозобов’язаних та надавав їм інструктаж, як перетнути кордон поза пунктами пропуску.
Чоловік співпрацював з різними особами, які “бронювали” день відправлення для своїх “клієнтів”.

Під час руху до українсько-румунського кордону “перевізника” затримали правоохоронці. У салоні його автомобіля перебувало п’ятеро чоловіків, серед них і громадянин, який виїжджав за протекції двох підозрюваних буковинців. Ще четверо військовозобов’язаних їхали за домовленістю третіх осіб по тарифу від 4000 до 9000 доларів США з людини.

Наразі встановлюються всі учасники схеми.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.