Новини

Де найбільші черги на кордоні з Польщею на ранок. У ДПСУ вказали на важливу деталь

Польські фермери продовжують блокувати шість пунктів пропуску на кордоні з Україною, у чергах стоять 2200 фур. Найбільше протестувальники перешкоджають руху вантажівок, що прямують з України у Польщу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

“На жаль, блокування руху для вантажних транспортних засобів польськими фермерами продовжується. Кількість напрямків незмінна – це 6. З українського боку йдеться про пункти пропуску “Ягодин”, “Устилуг”, “Угринів”, “Рава-Руська”, “Шегині” та “Краківець”. Сукупно на всіх цих напрямках на території Польщі станом на ранок (26 лютого, – ред.) в чергах з можливістю проїзду в бік України перебуває десь 2200 вантажівок”, – розповів він.

За словами спікера ДПСУ, найбільша черга навпроти “Краківець”, “Рава-Руська” та “Ягодин”.

“Якщо говорити про останній напрямок, то тут перетинає кордон найменша кількість вантажівок. За минулу добу в бік України прослідували десь 50 вантажівок. Натомість за останні дні польські фермери не пропускають жодної вантажівки, яка слідує з України в Польщу на цьому напрямку. І власне показники перетину кордону з України в Польщу залишаються нульовими”, – додав Демченко.

Також, за його словами, критично низькі показники перетину кордону залишається у напрямку пункту пропуску “Шегині”, за минулу добу там перетнуло кордон лише 70 вантажівок.

“Загалом за годину польські фермери пропускають на кожному з напрямків по кілька вантажівок, які слідкують з Польщі та в Польщу. Але більше вони блокують рух для вантажівок, які слідують саме з України на територію цієї країни”, – констатував речник.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.