Новини

Як використати лушпиння цибулі: 6 неочікуваних порад для здоровʼя

Цибулеве лушпиння або викидають або залишають для добрив. Щороку деякі господині беруть його для фарбування яєць на Великдень. Насправді в лушпинні цибулі є безліч корисних властивостей.

Про це пише Times of India.

Чим унікальне цибулеве лушпиння?
Лушпиння цибулі часто викидають, але воно насправді багате на харчові волокна, сприяє травленню і допомагає підтримувати здоров’я кишківника. Воно також містить флавоноїди, зокрема кверцетин, який має антиоксидантні властивості, допомагає зменшити запалення і підтримує здоров’я серцево-судинної системи.

Крім того, лушпиння цибулі багате на вітаміни та мінерали, включаючи вітамін С, вітамін А, кальцій і калій, які сприяють імунній функції, здоров’ю зору, міцності кісток та електролітному балансу.

Антиоксидантні властивості
Лушпиння цибулі містить високий рівень флавоноїдів, таких як кверцетин, які мають високі антиоксидантні властивості. Ці антиоксиданти допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі, зменшуючи окислювальний стрес і знижуючи ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця та рак.

Протизапальні ефекти
Сполуки, що містяться в лушпинні цибулі, зокрема кверцетин, мають протизапальні властивості. Вживання екстрактів або настоїв лушпиння може допомогти полегшити запалення за таких захворювань, як артрит і запальні захворювання кишківника.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.