Новини

На Буковині судитимуть двох підприємців, які вкрали пів мільйона гривень на ремонті військового містечка

На Буковині судитимуть двох підприємців за недбальство та привласнення пів мільйона гривень бюджетних коштів, які були призначені на капітальний ремонт приміщення військового містечка.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Директору будівельного підприємства та інженеру з технічного нагляду фірми-підрядника інкримінують заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, а також службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України).

“Слідство встановило, що між Квартирно-експлуатаційним відділом м.Чернівці із будівельною фірмою укладено договір щодо капітального ремонту приміщення військового містечка, а з ФОП – про здійснення технічного нагляду за якістю та обсягами виконаного. Вартість ремонту була оцінена у майже 9 000 000 гривень. Директор підприємства, скориставшись повноваженнями, завищив обсяги виконаних робіт, вніс до офіційної документації завідомо неправдиві відомості та передав її на підпис виконавцю.

Своєю чергою виконавець, який здійснював технічний нагляд, належно не перевірив якість будівельно-монтажних робіт і їх обсяги, підписав і завірив сфабриковані дані та передав замовнику для оплати. Після цього, КЕВ м.Чернівці перерахував генпідряднику вказані бюджетні кошти, з яких 500 000 гривень підприємець привласнив”, – йдеться в повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.