Новини

Орден отримав маленький син: посмертно нагородили прикордонника з Буковини, водія медичної машини

Захисника з Буковини Віталія Чушина посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Нагороду вручили 4-річному сину та дружині Віталія

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України .

Старший сержант Віталій Чушин з Буковини, проходив службу в підрозділах Львівського прикордонного загону. На східній ділянці фронту прикордонник був водієм медичної евакуаційної групи. Його вміння проїхати будь-де врятувало життя багатьом його побратимам.

Влітку 2023 року підрозділ Віталія нищив загарбників на берегах річки Сіверський Донець на межі Донецької та Луганської областей. Запеклі бої в районі Серебрянки та Білогорівки не залишали евакуаційні групи без роботи. За порівняно короткий час його група евакуювала з поля бою більше сотні поранених та загиблих військовослужбовців прикордонних підрозділів та підрозділів ЗСУ.

17 липня 2023 року в місце знаходження медичної евакуаційної групи в районі населеного пункту Серебрянки Донецької області влучила ворожа авіаційна бомба. Троє прикордонників загинули, серед них і Віталій.

У вересні 2023 року Указом Президента України старший сержант Віталій Чушин був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня, посмертно. Нагороду вручили 4-річному сину та дружині Віталія.

Вічна памʼять Герою!

” ”
4-річний син прикордонника отримав нагороду батька від Президента України

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.