Новини

На дрони та плитоноски: сільрада на Буковині виділила на підтримку ЗСУ 22 мільйони гривень

Мамаївська сільська рада виділила гроші на підтримку Збройних Сил України.

Про це повідомляється на сайті Мамаївської ОТГ.

Затверджений план на 2024 рік складає 22,2 мільйона гривень або 23% від власних доходів громади. Впродовж 2023 року на підтримку Збройних Сил України виділено 5311300,00 грн.

Кошти виділено кошти на закупівлю fpv-дронів, ноутбуків, планшетів, плитоносок, флісок, термобілизни, паливно-мастильних матеріалів, шин для авто. Також є субвенції на військові частини та на територіальну оборону. Крім того, виділяються кошти на поховання військових та на матеріальну допомогу військовослужбовцям, облаштування соціально побутових умов поранених військовослужбовців.

“І хоча відповідно до листа Міністерства фінансів України від 15.06.2023р. №05130-14-5/16317 “Про надання роз’яснень” територіальним громадам забороняється планувати та здійснювати видатки на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання Мамаївська сільська рада продовжує допомагати Збройним Силам України фінансово”, – йдеться у дописі.

Також Мамаївська громада направила відповідні листи та долучилась до петиції, яка спрямована на надання органам місцевого самоврядування прямого права здійснювати виплати з місцевих бюджетів для допомоги Збройним Силам України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.