Новини

У бюджеті немає грошей: дорогу на Буковині, яка перетворилася на суцільне болото, можуть полагодити навесні

Під’їзд до села Галиця, що на Сокирянщині, перебуває в жахливому стані та потребує невідкладного ремонту. Крім непридатної для руху проїжджої частини, відбувся обвал мостової конструкції дороги. Про це ” ” повідомив голова Сокирянської міської ради Василь Козак.
Найбільше через непридатність дороги постраждали школярі, адже вони вимушені долати пішки частину шляху.

“Два тижні тому завалився міст, і там немає як проїхати. Діти з Галиці, щоб дістатися школи, змушені йти до моста пішки, а звідти вже їх забирає шкільний автобус і везе в Михалкове, в опорну школу”, – каже В. Козак.

Василь Козак каже, що тричі збиралася сесія, на якій голосували звернення до ОВА.

“Ми написали три листи в Чернівецьку обласну військову адміністрацію. Саме на їхньому балансі – під’їзди до населених пунктів. Проте реакції жодної немає. Я б навіть якби хотів щось зробити, згідно з чинним законодавством, не можу. Наскільки мені відомо, держава виділяє гроші на зимове утримання доріг”, – зазначив мер Сокирян.

Є інша дорога, яка пролягає через ліс, але школярам занадто довго їхати нею.

“Є інша дорога через ліс, яке веде на автошлях Новодністровськ-Сокиряни, але це довший шлях. Найгірше в цьому випадку школярам, адже люди часто об’їжджають нею, а от шкільному автобусу, щоб возити дітей цією дорогою треба на півтори години більше”, – говорить В. Козак.

Ця автомобільна дорога загального користування місцевого значення перебуває на утриманні Чернівецької обласної державної адміністрації.

Як зазначає начальник управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОВА Іван Микитюк, Сокирянська міська територіальна громада зверталася з проханням відремонтувати всі дороги загального користування, які є в їхній громаді.

“Саме про цю дорогу ми дізналися з публікацій у ЗМІ. Потім надійшло звернення від громади. Ми це питання вивчаємо. Проте наразі триває експлуатаційне зимове утримання доріг місцевого значення, і ми не можемо ухвалювати рішення про ремонт дороги до села Галиця. З початку квітня буде оголошено тендер на літнє утримання доріг місцевого значення. І в межах тендера зможемо утримувати ту дорогу, але це буде не ремонт, а експлуатаційне утримання. У бюджеті не передбачена субвенція на цей рік. Тому виключно за кошти місцевих бюджетів будемо утримувати дороги місцевого значення, адже всі кошти з бюджету йдуть на потреби фронту”, – каже І. Микитюк.

Раніше ми писали, що дорога до села на Буковині перетворилася на суцільне болото.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.