Новини

На честь захисників з Буковини у їх рідній школі відкрили меморіальні дошки – фото

У Глибоці відкрили меморіальні дошки захисникам Василю Найді та Іллі Крилюку.

Про це повідомляє Глибоцька територіальна громада.

Василь Дмитрович Найда – колишній учень Глибоцької ЗОШ. У перші дні повномасштабної війни подолав тисячі кілометрів з Італії до України, де вже проживав з сім`єю понад десять років.

Командир мінометного розрахунку 116 механізованої бригади Василь з позивним “Бумер” був настільки сильним духом, що навіть після чергового важкого поранення боровся за своє життя понад 5 місяців. Увесь цей час його опорою і підтримкою була дружина Оксана, рідні, друзі, побратими, однокласники. Та, нажаль, його життєва свічка погасла 17 липня 2023 року.

Головний сержант взводу Ілля Крилюк (позивний “Матрос”), мешканець села Просикуряни, випускник Глибоцької гімназії після строкової служби став учасником АТО і ООС, воював на Луганщині, отримав державні нагороди. Після важкого поранення та тривалого лікування повернувся на Буковину. Одружився. Став батьком. І ось вже повномасштабний наступ… Ілля Васильович не зміг стояти осторонь.

Він загинув 15 листопада 2023 року. Серце молодого воїна зупинилося після смертельного поранення в населеному пункті Вербове, Запорізької області в результаті мінометного обстрілу противником.

Вічна пам’ять загиблим Героям Василю Найді та Іллі Крилюку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.