Новини

У Чернівцях відмовилися скасовувати тендер на ремонт вулиці Заньковецької: чим це пояснили

Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міськради розглянув петицію містян щодо скасування тендеру на ремонт вулиці Заньковецької і придбання натомість дронів для ЗСУ. Проте петицію не підтримали.

Відповідь, надану департаментом, авторка звернення Наталія Сандулович передала molbuk.ua

У відповіді авторці пояснили, що, мовляв, тендер скасовувати пізно, адже вже замовлена проєктно-кошторисна документація та визначений підрядник, який виконуватиме роботи.

“У 2022 році замовлене виготовлення проєктно-кошторисної документації, у 2023 році були проведені відкриті торги з особливостями на капітальний ремонт вулиці Заньковецької з перехрестям 28-го Червня та облаштуванням пішохідної зони в м. Чернівці.

Відповідно до чинного законодавства України, замовник може відмінити тендер на проведення відкритих торгів або визнати його таким, що не відбувся, тільки на етапі укладення договору підряду.

29 грудня 2023 року за результатами цього тендеру між департаментом та ТОВ “Технобудцентр” укладений договір підряду, предметом якого є вказані вище роботи.

Законом України “Про публічні закупівлі”, а також жодним іншим нормативно-правовим актом, що регулює сферу публічних закупівель, не передбачено можливості скасування тендеру після укладення за його результатами відповідного договору.

З огляду на сказане вище, виконання вимоги електронної петиції стосовно скасування тендеру є недопустимим, а тому петицію не може бути підтримано”, – йдеться у відповіді департаменту інфраструктури та благоустрою.

Що відомо:

15 січня у Чернівцях зареєстрували петицію про скасування тендеру облаштування пішохідної зони на вулиці Марії Заньковецької.

У петиції зазначається, що кошти, які планують витратити на ремонт, а це майже 48 мільйонів гривень, спрямувати на придбання дронів для ЗСУ.

“Чи маємо ми, чернівчани, моральне право сьогодні вкладати свої податки і міський ресурс з оренди комунальноі власності та землі, яка належить не міській раді, а чернівецькій територіальній громаді, тобто нам з вами, в бруківку, а не у Перемогу?”, – йшлося у документі.

Петиція набрала 273 голоси із 250 необхідних. Її розгляд перенесли на сьогодні, 12 лютого.

Читайте також: Пішохідна та без бордюрів: якою буде після ремонту вулиця в центрі Чернівців

Нагадаємо, під час річного звіту мер Роман Клічук повідомив, що ремонтні роботи на вулиці Заньковецької в Чернівцях розпочнуться тоді, коли будуть сприятливі погодні умови.

Тендер на визначення виконавця робіт на вулиці Заньковецької провели. Єдиним учасником торгів стало тернопільське підприємство “Техно-буд-центр”. Фірма готова ремонтувати вулицю за майже 48 мільйонів гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.