Новини

Стрітення Господнє 2024. Традиції святкування в Україні та найсильніші молитви у цей день

Свято Стрітення щорічно відзначається у християнстві через 40 днів після народження Ісуса Христа. Ця дата вшановує подію, коли Діва Марія привела свого сина до храму в Єрусалимі та виразила подяку Богу за свого первістка.

Коли Стрітення Господнє 2024, з’ясував NV.

Унаслідок переходу ПЦУ на новий церковний календарний стиль з 1 вересня 2023 року, тепер українці щороку відзначатимуть Стрітення Господнє 2 лютого, замість попереднього 15 лютого. У 2024 році це свято припадає на п’ятницю.

Які традиції простежуються в Україні на Стрітення

На свято Стрітення Господнє віряни обов’язково відвідують церкву для участі у святковій службі. Цього дня проводиться освячення води та свічок.

Заведено вважати, що свічка, освячена на Стрітення, має захищати від горя, біди та хвороб, доки горить. Освячену воду також використовують для зцілення.

Щодо передбачення врожайності року, існує традиція виставляти тарілку з зерном на вулицю на ніч. Якщо наступного ранку зерно буде вкрите росою, вважається, що рік буде врожайним. У випадку, якщо зерно залишиться сухим, передбачають несприятливий урожай.
Також, у цей день можна звернутися до Господа із проханням про допомогу у справах та здійсненні заповітних бажань.

Молитви на Стрітення

Молитва до Господа за щастя

Всевишній Ісус Христос, я благаю Тебе про моє земне щастя. Почуй молитви мої в такий світлий день, не відвернись від слів моїх, що йдуть від серця, подаруй мені і людям любов один до одного. Навчи нас, негідних рабів Твоїх, радіти кожному дню, зміцнювати віру і примножувати любов до Тебе. Дозволь отримати щастя з Твоєю допомогою, щоб кожен день був новим продовженням щасливого життя. Допоможи мені зрозуміти, що необхідно викреслити з мого життя, щоб стати щасливою людиною. Я молю Тебе про мудрість у поведінці моїй і словах моїх. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва до Богородиці за щастя

Царице Небесна, прийми молитви раба Божого (ваше ім’я). Перед Тобою, Богоматір, схиляюся і тільки Тобі можу свої таємниці відкрити. Тільки Тобі, Свята Діво, відомо все, чим живу, чим дихаю і що попросити хочу. Моє серце просить свободи, наповнення, йому важко без щастя і підтримки Твоєї. Благаю Тебе, висвітли мій шлях до щастя швидкого, яке своїм світлом осяє все моє життя. Не покидай мене, Божа Мати. Я навіки славитиму ім’я Твоє.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.