Новини

Названо три суперпродукти, що поліпшують пам’ять і роботу мозку після 40 років

Багато людей з віком починають відчувати зниження когнітивних функцій, особливо пам’яті. Якщо вам за 40 і ви розумієте, що пам’ять вже не така, як раніше, то є речі, які ви можете зробити, щоб не дати проблемі вийти з-під контролю.

Фахівці відзначають, що найкраще, що ви можете зробити в цьому випадку – приділити пріоритетну увагу дієті, корисній для мозку, пише Shefinds, пише УНІАН. Дієтолог Мері Сабат назвала три основні продукти, які допоможуть тримати голову в порядку.

1. Листова зелень

Листова зелень, така як шпинат і капуста, можуть творити чудеса для мозку, особливо коли мова йде про пам’ять і настрій.

“Листова зелень багата поживними речовинами, включаючи фолієву кислоту, вітаміни та антиоксиданти. Ці поживні речовини відіграють вирішальну роль у здоров’ї мозку і пов’язані з поліпшенням когнітивних функцій і регуляцією настрою”, – зазначила Сабат.

2. Чорниця

Немає нічого кращого, ніж ягоди, особливо чорниця, коли мова йде про найздоровіші продукти. “Чорниця особливо корисна для вашої пам’яті”, – підкреслила Сабат.

“Чорниця багата антиоксидантами, зокрема флавоноїдами, званими антоціанами, які пов’язані з поліпшенням когнітивних функцій і пам’яті. Вони допомагають захистити мозок від окисного стресу та запалення, які можуть сприяти віковому когнітивному зниженню. Було навіть доведено, що її сполуки покращують зв’язок між клітинами мозку і підвищують пластичність, що має вирішальне значення для пам’яті і навчання”, – розповіла фахівець.

3. Жирна риба

Білок є важливим компонентом будь-якого здорового харчування. Якщо ви шукаєте варіант, який буде корисним для тіла та мозку, жирна риба – чудовий вибір. “Жирна риба, така як лосось, скумбрія і сардини, є відмінним джерелом жирних кислот омега-3”, – перерахувала дієтолог.

“Омега-3 необхідні для здоров’я мозку і відіграють життєво важливу роль у підтримці когнітивних функцій та регуляції настрою. Ці корисні жири допомагають зменшити запалення в мозку, поліпшити кровотік і підтримати ріст і розвиток клітин мозку”, – деталізувала Сабат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.