Новини

Людей приходить менше: як у Чернівцях плетуть маскувальні сітки для військових – фото

У Чернівецькому коледжі будівництва та архітектури, з початку повномасштабного вторгнення, чернівчани та внутрішньо переміщені особи, плетуть сітки для військових.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

66-річна Олена Харитонова, займається цією справою з початку війни. Плете сітки вона тут кожного дня, з 10:00 до 20:00. В середньому зараз туди приходить до 10 людей, хоча справа надзвичайно важлива, але з часом людей, які приходять плести сітки все менше і менше.

“Приходило на початку повномасштабного вторгнення, не було де стати людям, а потім все менше і менше стало приходити, зараз зовсім мало приходять, тому що багато хто пішов працювати, багато хто поїхав додому до себе, а так взагалі якщо брати на протязі дня, то до 10 чоловік приходить. Міняються, ну не на цілий день, а так на годинку-дві йдуть, наступний хтось приходить, коли тут були студенти, студенти приходили. ”,- зазначила Олена.

Використовують для плетіння сіток спанбонд, матеріал закуповують з донатів людей. Нарізку допомагає робити товариство “Трембіта”, керівництво пішло їм на зустріч. В основному за місяць виходить по різному буває 40 сіток, розміром 3 на 6, а буває 27, залежить від кількості людей. Долучитися до цієї важливої справи може кожен.

Авторка: практикантка Анна Фруцька.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.