Новини

Розкрадання 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів: ексчиновника Міноборони Лієва просять арештувати

Прокурори просять арештувати із можливістю внесення застави колишнього керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва, який отримав підозру у справі про розкрадання майже 1,5 мільярда гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ.

Про це NV повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

Вона зазначила, що Офіс генпрокурора проситиме помістити чотирьох підозрюваних у розкраданні майже 1,5 млн гривень під варту з альтернативою внесення застави у сумі, що еквівалентна розміру завданих збитків, тобто по 268 млн гривень.

Максимець додала, що відповідне клопотання сьогодні подали до Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

У справі про розкрадання 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів затримали Олександра Лієва. Він каже про “прикре непорозуміння”
Ввечері 27 січня СБУ заявила, що за сприяння Міноборони викрила чиновників відомства та менеджерів Львівського арсеналу, які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів. За даними слідства, до цього причетні колишні та чинні високопосадовці Міноборони та керівники афілійованих компаній.

Їм вручили підозри за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою. Фігурантам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.