Новини

Ліниві голубці з нашого дитинства: той самий бабусин рецепт

Для того, щоб ліниві голубці вийшли саме такими, як за часів безтурботної юності, постарайтеся поставитися до готування уважно, і у вас вийде неймовірно смачна страва.

Інгредієнти:

0.5 кг яловичого фаршу
1 середня цибулина
1 середня морква
200 г підготовленого (промитого, пропареного) круглого рису
400 г білокачанної капусти
1 яйце
1 зубчик часнику
сіль, спеції за смаком

Записуйте, як приготувати голубці, а точніше фарш для них за цим рецептом.

У великому посуді змішайте фарш, яйце, і попередньо пасеровану цибулю і моркву, добре перемішайте, додайте часник, посоліть і додайте спеції. Окремо від фаршу, попередньо проваріть листя капусти кілька хвилин, поки вони не стануть м’якими. Якщо ж у вас капуста молода, тоді листя досить буде злегка обшпарити окропом, цього вистачить.

Охолодіть капусту і наріжте дрібними шматочками, так щоб з фаршем вони мали однорідну структуру, ще раз ретельно перемішайте, і вуаля, фарш на ліниві голубці готовий!

Далі пропонуємо вам кілька методів приготування, кожен з яких однозначно не залишить вас байдужими.

Ліниві голубці на сковороді
Сформуйте з фаршу невеликі биточки довгастої форми, і викладайте їх впритул один до одного на розпечену сковороду з попередньо доданою олією. Обсмажте голубці до появи золотистої скоринки з обох сторін, після чого додайте невеликий шматочок вершкового масла і доведіть під кришкою до готовності, на слабкому вогні приблизно 15-20 хвилин. Сервіруйте голубці сметанним або томатним соусом, і подавайте на стіл.

Ліниві голубці в духовці
Візьміть форму з широкими краями, змастіть її дно і бортики соняшниковою олією, викладайте голубці таким же методом, як і при приготуванні на сковороді, і ставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після пів години, дістаньте голубці і додайте невеликий шматочок вершкового масла, залиште їх настоятися в духовці ще 15 хвилин, і голубці готові. Голубці в духовці відрізняються від смажених своїм неперевершеним ароматом, і відмінно поєднуються зі сметанними і вершковими соусами.

Ліниві голубці в каструлі
Сформуйте биточки і викладіть їх на дно каструлі рівним шаром, додайте 100 мл окропу і поставте на малий вогонь, стежте, щоб вода не википіла, додавайте її в разі потреби. Скільки тушкувати голубці – вам підкажуть смакові рецептори, якщо хочете м’якше, потримайте на плиті 30-35 хвилин, якщо хочете щільніше, цілком вистачить і 20. Як готувати голубці таким методом, розібратися найпростіше, адже він не вимагає особливої вправності в умінні поводитися зі сковородою.

Тепер те, як готувати голубці, для вас не проблема, і це означає що ви можете пробувати все нові і нові рецепти, і навіть вигадати свій. Хто знає, можливо саме ви розкриєте своїй родині головний секрет, як приготувати ліниві голубці, що підкорюють серця.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.