Новини

“Ми їм допомагаємо”: прикордонники Буковини розповіли про співпрацю з ТЦК

У Чернівецькому прикордонному загоні розповіли про співпрацю зі співробітниками територіальних центрів комплектування. Прикордонники зазначають, що з ТЦК вони співпрацюють не тільки на пунктах пропуску, а ще й на блокпостах. А їхня робота “не зводиться до того, щоб комусь вручити повістку, а комусь ні”.

Читайте також: Скільки громадян Росії щодня перетинає кордон на Буковині: прикордонники розповіли

“Співпраця з ТЦК полягає в тому, щоб ми їм допомогли виконати мобілізаційні завдання. Тому вони знаходяться на всіх основних пунктах пропуску, де пасажиропотік допомагає їм працювати з мобілізаційним ресурсом. Працівники ТЦК перевіряють військово-облікову інформацію. Проте співпраця на пунктах пропуску стоїть на другому місці, а на першому місці – робота на контрольних постах – блокпостах. В області в нас 18 цілодобових контрольних постів, які знаходяться на основних шляхах міжнародних та обласних сполучень. Тому основна робота проводиться тут”, – каже начальник Чернівецького прикордонного загону Микола Романчук.

Прикордонники зазначають, що щодо людини, в якої немає документів на перетинання кордону, вони виносять рішення про відмову в перетині кордону.

“Працівники ТЦК працюють і з цими людьми – перевіряють їх за обліками, як давно вони уточнювали дані, з’являлися в ТЦК тощо. Також співробітники військкоматів працюють з людьми, які мають дозвіл на перетин кордону, щоб перевірити та уточнити інформацію. Робота не зводиться до того, щоб комусь вручити повістку, а комусь ні. У ТЦК великий обсяг роботи займає облік людей призовного віку. Якщо в людини сьогодні є можливість відтермінувати свій призив, то завтра його може не бути. Тому щоденна робота в цьому напрямку важлива, і ми їм у цьому допомагаємо”, – резюмує М. Романчук.

Раніше ми писали, що в Україні встановили спеціальний прикордонний режим. Він передбачає, що для перебування в прикордонній смузі, а це п’ять кілометрів від лінії кордону, потрібно мати спеціальний дозвіл органу Державної прикордонної служби.

Кому з буковинців потрібен дозвіл для в’їзду в прикордонну смугу – важливі запитання про нововведення, відповіді на які читайте тут.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.