Новини

На Буковині збільшили кількість придатних укриттів – ОВА

Фото ілюстративне

У 2023 році на Буковині збільшили кількість придатних укриттів. На облаштування сховищ у закладах освіти витратили 25 мільйонів гривень.

Про це розповів начальник управління цивільного захисту населення Чернівецької ОВА Олексій Гайдай, пише molbuk.ua

“Все більше захисних споруд приводимо до належного стану. Там, де вони були не готові, – переводяться у стан “обмежено готові”. Де були обмежено готові – переводяться у стан “готові”. Робота кожним органом місцевого самоврядування продовжується. Ми це постійно тримаємо на контролі і звітуємо в Кабмін”, – наголосив Олексій Гайдай.

Продовжиться робота над облаштуванням укриттів і в 2024-му році, пообіцяв чиновник. Наразі на етапі ремонтів та реконструкців – 17 сховищ.

“Було доручення Міносвіти про покращення стану найпростіших укриттів у закладах освіти, щоби можна було розпочати у вересні навчальний процес, і він відбувався не онлайн, а щоби діти навчалися за партою. Маємо відповідне бачення Міносвіти на вересень, як ми будемо готуватися до навчання у вересні”, – додав посадовець.

До ОВА вже надійшли 4 пропозиції щодо будівництва нових укриттів. Та перш за все вони повинні пройти перевірку, чи буде воно надійним для громадян, сказав Олексій Гайдай.

“Краще відновити ті захисні споруди, які існують, ніж будувати неперевірені об’єкти”, – вважає чиновник.

Всього у Чернівецькій області налічується 1797 укриттів.

Раніше Олексій Гайдай розповів про те, що в області побільшало систем оповіщення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.