Новини

За ним полювала російська розвідка: капелан – про загиблого захисника з Буковини

Сьогодні на Буковині попрощалися із захисником Олександром Божескулом. 22 лютого йому мало виповнитися 40 років.

На похованні воїна проповідував капелан ПЦУ Роман Грищук. На своїй фб-сторінці він розповів про військового, якого знав особисто, передає molbuk.ua

“Коли ми бачилися останнього разу, це було на Запорізькому напрямку. Я якраз привіз пікапа, якого купила наша парафія на їх підрозділ. Хлопцям дуже була потрібна машина, бо не мали навіть чим підвезти спорядження і міни для міномета. Мусили зичити у сусіднього підрозділу, як виїжджали на бойові завдання.

Сашко – привітний молодий чоловік, земляк, односелець моєї дружини, зі Старого Вовчинця. Дружина Ольга, синочок 13 років.
Закінчив Старововчинецький ліцей, здобув потім освіту в чернівецькому залізничному технікумі. 22 лютого Саші мало бути 40 років”, – розповів Роман Грищук.

Олександр – із багатодітної сім’ї, їх було п’ятеро у батьків. Старший брат Дмитро – теж воїн, який пішов на фронт ще у 2015 році. Брат був прикладом і зразком для Олександра. Після повномасштабного вторгнення росіян у нашу державу Олександр став на захист своєї Батьківщини.

“Будучи підприємливим, креативним хлопцем, він відкривав різні бізнеси, пробував себе у багатьох сферах і добивався успіху. Коли ж опинився на фронті, то теж не хотів задовільнитися виконанням звичних рутинних обов’язків. Він опанував мистецтво управління дронами, за допомогою яких був очима і мозком підрозділу. Провів багато успішних бойових вильотів.

Його ефективність була такою, що за ним полювала російська розвідка. Щоб придушити його діяльність, росіяни не пошкоджувати навіть КАБу (керована авіаційна бомба), після вибуху якої залишається котлован розміром із будинок.

Коли ми спілкувалися востаннє, ми говорили і за дрони, і за церкву, і за майбутнє України! Він дуже хотів, щоби в Україні була єдина українська церква. Саме такі Герої, як Олександр і його побратими, виборюють майбутнє України,” – зазначив капелан.

Раніше повідомлялося, що у боях проти російських окупантів загинув випускник Старововчинецького ліцею Олександр Божескул.

Загалом сьогодні на Буковині попрощалися з 5 воїнами.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.