Новини

Tesla Model 3 чи Model S: у чому різниця?*

Автомобілі з електричним двигуном Tesla поступово завойовують популярність на всіх континентах. Зараз це найбезпечніший транспортний засіб у світі. Все завдяки своїй рамній конструкції та відсутності двигуна внутрішнього згоряння. У цій статті ми розберемо, у чому різниця Tesla Model 3 або Model S і яку машину вибрати для користувача.

Особливості Тесла Tesla Model 3

Tesla Model 3 — один із найбільш затребуваних електрокарів не тільки в Америці, а й в інших країнах світу. Авто підкуповує яскравим іміджем бренду та своєю оптимальною ціною. За фактом американська Тесла Model 3 — це автомобіль нового покоління, який дарує незабутні враження від водіння, при цьому має у своєму розпорядженні великий запас ходу.

Основні характеристики Tesla Model 3:

електродвигун — два, загальною потужністю 258 кВт/346 л. с.;

батарея — літій-іонна, 75 кВт/год, розташована в днищі автомобіля;

дальність їзди — може подолати до 536 км на одному заряді;

технології — інтегрований сенсорний екран інформаційно-розважальної системи та розумна система управління.
Особливості Тесла Модел S

На даний момент Tesla Model S є одним з найбільш затребуваних електрокарів у світі. Цей автомобіль підійде як для їзди в межах міста, так і для тривалих подорожей. Електрокар вказаної моделі — це седан бізнес-класу, побудований на платформі Мерседес Е-серії, але з абсолютно самобутнім кузовом та салоном. Коефіцієнт лобового опору становить 0,24 одиниці. Автомобіль гальмує двигуном, що суттєво покращує ефект гальмування та скорочує гальмівний шлях.

Основні характеристики:
максимальна швидкість обмежується електронікою і становить 249 км/год;

16-модульна літій-іонна батарея ємністю 90 кВт;

два синхронізовані мотори загальною потужністю 691 л. с.
Інтер’єр автомобілів

Tesla Model 3 має приємний і футуристичний зовнішній вигляд. Електрокар виготовлений з легкого алюмінію та сталі, забезпечуючи достатню міцність та аеродинаміку. У передній частині транспортного засобу немає традиційної решітки радіатора, оскільки електромотор не потребує охолодження повітрям. У задній частині авто знаходиться спойлер, він покращує стабільність на високих швидкостях.

Сидіння в електрокарі зроблені зі шкіри і оснащені підігрівом, а також вентиляцією, яка розрахована на передніх пасажирів. У багажнику можна розмістити до 425 літрів речей.

У Tesla Model S повністю відсутні будь-які ручки або видимі важелі перемикання — відкриття дверей чи бардачка здійснюється за допомогою сенсорів. Кермо в автомобілі більшості водіїв нагадує ігрове, на ньому розташовані важелі поворотів та двірників. Внутрішня оббивка салону виконана з натуральної шкіри та дерева. Вигин ліній та поєднання кольорів підкреслюють футуристичний стиль концепту авто. У салоні відсутні бічні кишені та додаткові відсіки для зберігання речей, за рахунок чого автомобіль став ще більш містким. Підлога в цій моделі рівна, тому вільного місця ще більше. Передній та задній багажники можуть вмістити до 894 л речей.

Екстер’єр

Tesla Model 3 має дуже привабливий екстер’єр, в якому поєдналося безліч дизайнерських рішень. Зовні електрокар виглядає чудово, основний акцент був зроблений на легкість сприйняття. У ньому добре скомбіновані скляні поверхні із повністю затемненим дахом, чітко промальовані округлі лінії, статичний гострий спойлер.

У Tesla Model S на місці радіаторної решітки розташувалася чорна вставка Т-подібної форми з логотипом компанії всередині. Весь салон охоплює скляний тонований дах із захистом від ультрафіолету та інфрачервоного випромінювання.

Різниця технічних характеристик

Характеристики

Tesla Model 3

Tesla Model S

Розгін

5,6 секунди

2,3 секунди

Запас ходу на одному заряді

346 км

400-540 км

Місткість

5 дорослих

5 дорослих та 2 дітей

Багажники, загальний обсяг

0,39 куб. м

0,8 куб. м

Дисплей

1

2

Привід

задній

повний

Кліренс

144 м

155 мм

Tesla Model S, безперечно, має більше переваг, ніж Tesla Model 3. Це новаторський, універсальний, швидкий електрокар з великим запасом ходу.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.