Новини

Такого медичного закладу ще не було: у Чернівцях відкрили перший Центр психічного здоров’я

У Чернівцях у міській поліклініці №1, що на вулиці Шкільній, відкрили Центр психічного здоров’я.

Такий центр перший у Чернівцях, пише molbuk.ua.

У Центрі психічного здоров’я будуть надавати консультації психіатра, психолога та психотерапевта.

“Послуги надаватимуться у рамках первинної медичної допомоги за електронним направленням від лікаря. Також можна звертатися без направлення. Центр психологічного здоров’я має три відокремлені кабінети психіатра, психолога та психотерапевта. Також є зал групової підтримки та зона очікування. Спеціалісти приймають у дві зміни з 8.00 до 20.00”, – розповідає директорка міської поліклініки №1 Марія Мельничук.

Для Центру психічного здоров’я у поліклініці облаштували окреме приміщення.

Ремонт робили у рамках проекту за підтримки Швейцарії “Психічне здоров’я для українців”. Розпочався ремонт 1 вересня і тривав до 30 листопада. На це витратили 1,7 мільйона гривень.

“Запит на психологічну та психіатричну допомогу різко виник ще під час COVID. Але з моменту повномасштабного вторгнення у нас дуже розширилося коло пацієнтів: військові, які приїжджають у відпуску, їхні родичі, люди, які втратили близьких, ВПО тощо. Такі спеціалісти, як психолог та психіатр працюють у нашому медичному закладі вже пів року. Вони розташовувалися у пристосованих приміщеннях. Ми бачили, що потрібен більш спеціалізований підхід до розташування цих спеціалістів. Тепер його маємо”, – каже Марія Лазарівна.

Як розповіла начальниця управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталя Калмикова планується, що такі Центри психічного здоров’я з’являться у всіх семи закладах первинної медичної допомоги Чернівців. Найближчим часом його планують зробити у міській поліклініці №2.
” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.