Новини

Нові пункти пропуску та будівництво автобану: про що домовилися прем’єри України та Польщі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із прем’єром Польщі Дональдом Туском створення ще чотирьох нових пунктів пропуску між країнами.

Про це очільник українського уряду повідомив під час спільного брифінгу з Туском в Києві, передає Укрінформ.

“Наш уряд та наша країна залишаються відданими прагненню у розбудові прикордонної інфраструктури та нашої логістики”, – зазначив Шмигаль.

Він поінформував, що вони з Туском обговорили запровадження спільного прикордонного контролю, обміну базами даних, а також планують продовжувати модернізацію пунктів пропуску.

“Крім того, ми обговорили створення ще чотирьох нових пунктів пропуску на додачу до нині наявних 14”, – наголосив український прем’єр.

Також Денис Шмигаль запропонував прем’єр-міністру Польщі розглянути можливість участі польської сторони у будівництві автобану Краковець – Львів – Броди – Рівне.

“Цей автобан має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка у свою чергу є продовженням німецького автобану. Це може бути ще однією історією успіху та взаємовигідної співпраці між нашими країнами вже цього року”, – пояснив посадовець.

Денис Шмигаль підкреслив, що польський бізнес може долучитися до цієї ініціативи “і ми запрошуємо до будівництва на концесійних умовах”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.