Новини

Абсолютно безпечний барвник: у «Чернівцітеплокомуненерго» пояснили, чому з батарей текла зелена вода

У “Чернівцітеплокомуненерго” добавили барвник до теплоносія, щоб виявити несанкціонований відбір теплоносія.

Про це повідомили на підприємстві після поширеного у соцмережах відео. Йшлося про те, що один із споживачів, вирішив спустити повітря з батарей і побачив, як тече “зеленка”.

“Ми дійсно добавили барвник до теплоносія, який циркулює від однієї з великих котелень. Він абсолютно безпечний. Завдяки такій процедурі, яку постійно використовують за кордоном, і лише вперше в нас, шукали несанкціонований відбір теплоносія. Чому це важливо. До того, як теплоносій потрапить і обігріє ваші помешкання, його потрібно підготувати: нагріти та транспортувати. Зрозуміло, що для цього маємо витрати енергоресурсів (води, газу, електроенергії), і це зовсім немалі кошти”, – йдеться у повідомленні.

Завдяки цьому працівникам вдалося виявити витік теплоносія.

“Ми щогодини контролюємо рівень підживлення котелень. Перевіривши мережі та обладнання, зафіксували, що підживлення “дивним чином” росте. Тобто є відбір теплоносія. Саме для виявлення місць несанкціонованого відбору і застосовували барвник. Нагадуємо, що несанкціонований відбір теплоносія є злочином та приносить збитки”, – зазначили у “Чернівцітеплокомуненерго”.

Споживачам також пояснили, якщо побачили кольорову воду з батарей, то повідомте “Чернівцітеплокомуненерго” у приватні повідомлення на фб-сторінці чи на гарячу муніципальну лінію 15-80. Це дасть нам змогу зрозуміти, де є витоки і крадіжки теплоносія.

Також у коментарях до допису “Чернівцітеплокомуненерго” пояснило, що чернівчани могли бачити і зелену воду в парку “Жовтневому”. Це свідчить про те, що є несанкціонований відбір, а потім і незаконний скид використаного теплоносія. Для того, щоб це виявити і застосували барвник, який сертифікований і абсолютно безпечний.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.