Новини

У ліцеї Чернівців, де торік зі скандалом звільнили керівницю, призначили нову в.о. директора

У Чернівецькому ліцеї №7 із початку січня цього року призначили нову виконувачку обов’язків директора. Нею замість Надії Кейван, яка досі була в.о. директора, стала Лариса Сергіївна Редько. До того, як відомо, директоркою була Світлана Рудько, яку звільнили восени 2023 року.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомила керівниця управління освіти Чернівецької міськради Ірина Ткачук.

Досі Лариса Редько тривалий час працювала педагогом-організатором у ліцеї. Також деякий час працювала спеціалістом в управлінні освіти. Наразі вона залишається на основній посаді саме як педагог-організатор, зазначає Ірина Ткачук.

Лариса Редько. Фото з сайту ліцею №7

Лариса Редько буде виконувати обов’язки директорки до оголошення нового конкурсного відбору.

“Надія Маноліївна Кейван справно виконувала обов’язки. Але справа в тому, що коли ми видали наказ про звільнення Рудько Світлани Григорівни, то вели переговори із заступниками – хто міг би виконувати обов’язки директора. Всі відмовилися, і Надія Маноліївна теж. Вона обґрунтовувала своє рішення особистими причинами. Та вже через кілька днів, коли ситуація стала зовсім критичною, все ж таки вирішила підставити плече закладу освіти”, – пояснила Ірина Ткачук.

За словами головної освітянки, Надія Кейван з перших днів зазначала, що не прагне бути директоркою і має надію, що її невдовзі замінять.

“Тому ми розуміли, що це рішення тимчасове, і потрібно знайти того, хто зможе повноцінно керувати закладом до призначення директора на підставі конкурсного відбору. Тому пропрацювали з працівниками закладу: спілкувалися щодо того, хто викликає більше довіри, хто може розвивати заклад, готовий узяти на себе відповідальність. Були зустрічі з колективом кілька разів.
Врешті зрозуміли, що є не так багато осіб, яких позитивно чи принаймні однаково сприймає більшість працівників закладу.

Власне, Лариса Сергіївна Редько є однією з тих, хто може, хоче і яку підтримують працівники закладу. Тому ми запропонували їй очолити заклад. Не можу сказати, що вона відразу погодилася: вагалася, було багато засторог. Але врешті дала згоду”, – розповіла чиновниця.

Ірина Ткачук сподівається, що співпраця з новою в.о. директорки буде ефективною.

“Лариса Сергіївна йде на контакт, вона дуже розважлива. Сподіваюся, що все вдасться. Ситуацію ми стабілізували. Тепер наше завдання – втримати і підняти ще імідж закладу, тому що ліцей справді хороший”, – сказала посадовиця.

Щодо судових позовів, які тривають між управлінням освіти та Світланою Рудько – причому позови є з обох боків, – то поки що конкретики немає, додала Ірина Ткачук. Вона припустила, що процес триватиме ще не менш ніж пів року.

Як відомо, Світлану Рудько звільнили 13 вересня. Як зазначено в документі управління освіти, Світлану Рудько звільнили “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Увесь педагогічний колектив на знак протесту проти рішення управління освіти написав заяви на відпустки з 14 по 27 вересня без збереження зарплатні.

15 вересня вчителі ліцею прийшли до міської ради та зустрілися із мером Чернівців Романом Клічуком.

А 18 вересня у Чернівецькій ОВА та в управлінні освіти міськради після тривалих обговорень ухвалили рішення: навчання у ліцеї №7 відновлюють з 19 вересня. В. о. директора поки що стала заступниця з навчально-виховної роботи цього закладу Надія Кейван.

Сергій Кізіма, якого терміново перевели з посади директора ліцею №14 на очільника ліцею №7, повернувся до рідного закладу, де його всі чекали і навіть створили петицію з вимогою повернення улюбленого керівника.

Як і передбачав Сергій Кізіма, він на посаді директора ліцею №7 – тимчасово.

Водночас правоохоронці з’ясовують законність звільнення попередньої керівниці ліцею №7 Світлани Рудько.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.