Новини

На Буковині медсестра видурила в чоловіка 95 тисяч гривень нібито для ВЛК

На Буковині жительці Вижниччини слідчі поліції повідомили про підозру у підбурюванні до підкупу працівників медико-соціальної експертної та військово-лікарської комісій. Поліцейські затримали медсестру під час отримання від чернівчанина чергової частини неправомірної вигоди. За скоєне буковинці загрожує ув’язнення до восьми років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Протиправну діяльність 35-річної жительки Брусницької громади викрили співробітники слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами обласного управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

“Буковинка, перебуваючи на посаді медичної сестри однієї з лікарень Чернівців, налагодила схему незаконного збагачення. Жінка пообіцяла 49-річному чоловіку допомогти отримати виписки зі стаціонарного лікування, які допомогли б йому знятися з військового обліку чи отримати відстрочки від служби. З’ясувалося, що чоловік з юності мав проблеми зі здоров’ям та час від часу проходив лікування у медичному закладі.

Також жінка увійшла в довіру до буковинця та схилила його до надання їй неправомірної вигоди, яку надалі вона нібито мала передати завідувачу медичного закладу та працівнику ВЛК”, – повідомляють у поліції.

Уже 11 січня під час отримання чергової частини хабаря, у розмірі 31 тисяча гривень, правоохоронці затримали фігурантку в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Загалом медпрацівниця упродовж чотирьох місяців отримала від чоловіка понад 95 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Наразі слідчі поліції повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 27 (Види співучасників) та частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наразі встановлюють інших осіб, причетних до вчинення протиправної діяльності.

Досудове розслідування триває.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.