Новини

Перелік продуктів, які знижують ризик розвитку раку на 60%

Міжнародне дослідження, проведене на людях із високим спадковим ризиком широкого спектра ракових захворювань, показало важливий профілактичний ефект резистентного крохмалю RS (Resistant starch).

Які продукти містять крохмаль – читайте далі у матеріалі від медичного інформаційно-аналітичного видання “Медправда”.

Перелік продуктів, що містять крохмаль:

– Овочі, такі як броколі, цвітна капуста, батати, картопля та морква.
– Зернові продукти: вівсянка, коричневий рис, ячмінь та кіноа.
– Бобові: сочевиця, горох, квасоля.
– Фрукти, такі як банани, груші, яблука та апельсини.
– Кукурудза.

Вчені з Університетів Ньюкасла та Лідса (Великобританія) протягом 1999–2005 років провели дослідження за участю 1000 пацієнтів, які страждають на синдром Лінча. Усіх респондентів поділили на три групи. Учасники першої групи приймали стійкий крохмальний порошок щодня протягом двох років, другий запропонували аспірин та третій — плацебо.

Як виявилося, регулярна доза резистентного крохмалю, або клітковини, що ферментується, яку приймали учасники першої групи, дозволила знизити на 60% ризик розвитку деяких пухлин. Наприклад, пухлин верхніх відділів шлунково-кишкового тракту, а, отже, і раку стравоходу, шлунка, підшлункової залози, дванадцятипалої кишки та жовчовивідних шляхів.

Експерти серед 463 учасників першої групи відзначили лише 5 нових випадків раку верхніх відділів шлунково-кишкового. Серед тих, хто приймав аспірин, виявили 21 випадок раку, а серед тих, хто пив плацебо, — 455 прецедентів.

— Стійкий крохмаль зменшує кількість ракових захворювань на понад 60%. Ефект був найпомітніший у верхній частині кишківника. Це важливо, оскільки пухлини верхніх відділів шлунково-кишкового тракту важко діагностуються і часто не виявляються на ранній стадії, — зазначив професор Університету Ньюкасла, дієтолог Джон Мазерс, цитує портал Green Me.

Стійкий крохмаль можна приймати як порошкоподібну добавку. Вона також міститься в гороху, бобах, вівсі та інших крохмалистих продуктах. Доза, що рекомендується, еквівалентна вживанню одного не перестиглого банана в день. Крохмаль, що міститься в ньому, здатний змінити тип бактерій кишківника, а отже, зменшити розвиток раку.

Важливо відзначити, що крохмаль є одним із видів вуглеводів, і важливо вживати його в рамках збалансованого харчування. Завжди рекомендується проконсультуватися з лікарем або дієтологом, щоб отримати індивідуальні рекомендації щодо харчування та підтримання здоров’я. Крім того, здоровий спосіб життя, включаючи фізичну активність та відмову від шкідливих звичок, також відіграє важливу роль у зниженні ризику розвитку раку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.