Новини

У Чернівцях РАЦС переїхав: де оформляють документи

Тривалий час у Чернівцях РАЦС працював на вулиці Кобилянської, 7. У тісних і темних коридорах стояли і ті, хто чекав на одруження, і ті, хто оформляв документи на померлих чи розірвання шлюбу. Багатьох чернівчан така ситуація обурювала.

У грудні з того приміщення РАЦС переїхав. Утворили два відділи РАЦС у Чернівцях і розділили черги, йдеться у публікації ” “.

“Перший відділ РАЦС віднедавна розміщується на першому поверсі Палацу урочистих подій на вулиці Кобилянської, 29. Другий відділ — на вулиці Підкови, 2. У приміщенні колишньої Садгірської райради, оскільки було багато запитів на отримання документів у сфері РАЦС від жителів Садгори. Відділ у Палац урочистих подій перемістився місяць тому. Тут комфортніше, бо це нежитлове приміщення, також змогли розділити черги. Тепер на першому поверсі Палацу урочистих подій з центрального входу громадяни приходять на реєстрацію шлюбу та народження. Тут облаштували два приміщення, де можна провести урочисто реєстрацію народження та шлюбу. А у приміщення з двору заходять громадяни, яким потрібно провести державну реєстрацію смерті або отримати повторні документи. Там колись був розташований архівний відділ”, – пояснює начальниця відділу державної реєстрації актів цивільного стану в області Аліна Корчак.

Також у відділі у Садгорі облаштували окрему кімнату для урочистої реєстрації шлюбу.

Відділи є рівнозначними у повноваженнях. Обидва здійснюють первинну реєстрацію народження, шлюбу, смерті, розірвання шлюбу, зміни імені, видачі повторних документів, внесення змін до актових записів, приймають документи на проставлення штампа апостиль.
Наразі у сфері РАЦС діє повна екстериторіальність, тобто необхідні документи можуть отримати мешканці з будь-яких регіонів України.
Відділи РАЦС працюють за графіком, з вівторка по суботу, неділя-понеділок вихідні. У понеділок здійснюється чергування виключно для державної реєстрації смерті.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.