Новини

Чим корисна кориця і кому її слід включити до раціону

Кориця — це дуже корисна спеція, яка використовується в побуті вже багато століть. Вона допомагає підтримувати здоров’я та має безліч потенційних переваг. Напої з корицею називають “золотими”, а смак випічки стає від цієї спеції бездоганним.

Чим така корисна кориця і кому її слід вживати, розповідає лікарка Ольга Безугла в Instagram.

Має потужні лікувальні властивості

Кориця виробляється із внутрішньої кори коричних дерев. Після зрізання стебел і видалення дерев’яних частин кора висихає, утворюючи скручені палички кориці. Основним компонентом, що надає кориці виразного аромату та смаку, є коричний альдегід.

Насичена антиоксидантами

Кориця багата на антиоксиданти, зокрема поліфеноли. Дослідження показують, що вона може підвищувати рівень антиоксидантів у крові та знижувати маркери запалення, такі як С-реактивний білок.

Може захистити від серцевих захворювань

Кориця може знижувати рівень тригліцеридів та холестерину у крові, що є фактором ризику серцевих захворювань. Також було доведено, що знижує кров’яний тиск при регулярному вживанні.

Допомагає контролювати рівень цукру у крові

Кориця може сприяти зниженню рівня цукру в крові уповільненням розщеплення вуглеводів у травному тракті та покращенням поглинання цукру клітинами, імітуючи дію інсуліну.

Інтегрувати корицю в раціон здорового харчування можна різними способами, завдяки її універсальності та ароматним властивостям.

Де можна використовувати корицю

Підсолоджування овочевих та фруктових каш. Додайте корицю до вівсяної каші, гречаної каші або інших цілозернових каш для надання аромату без зайвих калорій. Посипте корицею свіжі фрукти, яблука або банани для смачного та здорового перекушування.

У випічці. Використовуйте корицю в рецептах хліба, мафінів, печива та інших випічок. Вона додасть смаку та аромату без додавання цукру.

У гарячих напоях. Додайте щіпку кориці до вашого ранкового чаю чи кави. Приготуйте “золоте молоко” з куркумою, чорним перцем, медом та корицею в теплому молоці.

У смузі та йогуртах. Додайте корицю в смугу із фруктів та овочів для покращення смаку та збільшення антиоксидантних властивостей. Посипте корицею натуральний йогурт чи кефір.

У салатах та маринадах. Корицю використовуйте в домашніх заправках для салатів або маринадах для м’яса та птиці.

Як природний консервант. Кориця має антибактеріальні властивості, тому може використовуватися при консервації джемів, соусів.

У десертах. Додайте корицю у фруктові салати, пудинги та інші десерти.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.