Новини

Понад 20 виконують громадські роботи. Як у Чернівцях виховують правопорушників без ув’язнення

У Шевченківському районі Чернівців відбувають покарання 23 засуджених до громадських робіт, 30 – засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади.

Про це повідомив Шевченківський районний відділ філії Державної установи “Центр пробації” в Чернівецькій області.

Також у районі відбувають покарання двоє притягнутих до адміністративної відповідальності у вигляді громадських робіт та п’ятеро – до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно – корисних робіт. Ще 142 – звільнені від відбування покарання з випробуванням, шестеро засуджені до покарання у виді виправних робіт, 64 засуджені до покарання у виді штрафу.

Впродовж року до структурного підрозділу пробації надійшло 55 повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), із них: 55 – щодо можливості проживання за обраним засудженим місцем проживання; двоє – можливості працевлаштування.

Клієнтами пробації є: особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.
Пробація передбачає створення системи, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень, та дає можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.