Новини

Як швидко очистити телефон, якщо не вистачає пам’яті: видаляти нічого не потрібно

Проблема, яка напевно знайома кожному користувачеві смартфонів – не помітив, як пам’ять пристрою заповнилася. Особливо, якщо це старенька модель з 64 Гбайт пам’яті.

Зазвичай, аби звільнити пам’ять на смартфоні, спочатку видаляються чи вивантажуються відео, потім руки доходять до фото і встановлених додатків. Однак на певному етапі настає момент, коли видаляти вже нічого, а місця все одно немає. У цьому випадку пора чистити кеш месенджерів.

Пам’ять телефону заповнена: що робити

Сучасні месенджери, включаючи Telegram, мають дивовижний талант засмічувати простір. Зайдіть в налаштування свого смартфона, вивчіть розклад щодо сховища – найімовірніше, додаток займає декілька гігабайтів.

Вся річ у тому, що месенджери влаштовані таким чином, що зберігають всі надіслані вам медіафайли у вбудованій пам’яті смартфона. І в цьому є своя перевага – це економить мобільний трафік, але плачевно позначається на вільному місці в пам’яті смартфона.

Якщо ви активний користувач Телеграма, зайдіть в месенджер з телефону і виконайте наступний порядок дій: “Параметри” → “Дані та сховище” → “Використання сховища” → “Очистити кеш Telegram”.

У нашому випадку в кеші Telegram накопичилося більш як 5 ГБ. Подібна чистка щомісяця гарантує повернення бодай декількох Гбайт пам’яті. А найголовніше – ваші файли нікуди не діваються і якщо потрібно, вони завантажаться знову. Головне – не видаляти самі переписки і чати.

Схожим чином можна перевірити налаштування в інших месенджерах, навіть WhatsApp, і очистити кеш там.

І точно так само можна вчинити з TikTok, YouTube та іншими додатками, які відрізняються невгамовним апетитом. За аналогією з месенджерами, вони автоматично завантажують контент на ваш пристрій, щоб ви могли гортати стрічку без ривків.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.