Новини

Не викидайте фруктові обрізки: ось як приготувати з них смачний та ароматний чай

Гарячий ароматний чай – це найкращий початок будь-якого дня. Чай із суміші фруктів, квітів та трав допоможе створити унікальний напій, який відмінно підніме настрій.

Про це пише The Guardian

Що слід знати

Шеф-кухар Том Хант розповів, що не варто купувати трав’яний чай у магазині, а краще готувати його самому. Так можна створювати неповторні авторські комбінації, не витрачаючи при цьому ні копійки.

“Я люблю готувати власний чай зі свіжих, сушених інгредієнтів із саду, суміші спецій та залишків фруктів”, – розповів він.

За словами кухаря, він використовує дуже різні інгредієнти. Одним із ключових інгредієнтів є шкірки цитрусових. Вони можуть бути як свіжими, так і висушеними. Після висушування шкірки можуть зберігатися у банку до року.

Том Хант зазначив, що трав’яні чаї в пакетиках коштують недешево, але їх дуже просто приготувати самому з того, що є під рукою.

Фруктові шкірки наповнені ароматичними речовинами, тому ідеально підходять для приготування чаю.

Для того, щоб приготувати заспокійливий чай, шеф-кухар радить змішати насіння фенхелю з ромашкою, цедрою апельсина, мелісою та насінням кардамону.

“Мені дуже подобається, як усі різні інгредієнти плавають у чашці, але ви можете процідити чай, якщо хочете”, – каже він.

У чому найкраще заварювати чай

Якщо ви не знаєте, в чому краще приготувати чай, використовуйте заварник. Для заварювання чаю підходить глиняний, фарфоровий або фаянсовий посуд.

Рецепт чаю від шефа

На порцію чаю знадобляться такі інгредієнти:

3-6 фруктових шкірок (сушених чи свіжих)
1/4 чайної ложки сушених трав або 1 гілочку свіжих
1 щіпка спецій (кориця, гвоздика, ваніль)
Потім залийте гарячою водою і дайте настоятися під кришкою 5 хвилин.

Також, якщо ви хочете більш насичений смак, поставте суміш на вогонь, доведіть до кипіння і залиште на 5 хвилин.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.