Новини

Валідатори у маршрутках: чи готові приватні перевізники Чернівців їх встановлювати

Приватні перевізники Чернівців готові працювати з валідаторами й почнуть їх встановлювати у маршрутках уже за кілька місяців.

Про це перевізники розповіли у коментарі molbuk.ua.

Водночас перевізники зазначають, що на закупівлю валідаторів потрібно закласти чималу суму і це для багатьох проблематично.

“Я зацікавлена у тому, щоб встановлювати валідатори Водій не повинен контролювати касу, як це є зараз. Контролювати кошти має керівництво, і це дуже важливо для підприємства. Трохи для нас проблематично, що повинні купувати валідатори за власні кошти. Також має бути запроваджено відсоток між оператором та перевізником. За попередніми даними, це буде 8-10%, тобто з 14 гривень за проїзд маємо переказувати за транзакцію банку 1,4 гривні. Це досить значна сума, її не закладено у вартість квитка. Поки що не знаю, звідки перевізник має взяти цей відсоток. Я так розумію, що має у такому випадку здорожчати проїзд, – каже директорка фірми-перевізника Павліна Храпчинська.

Водночас перевізники чекають пояснень щодо безготівкової оплати від Чернівецької міської ради.

“Поки що не мали розмови з керівництвом міста, чекаємо на це, і вже тоді ситуація буде трохи зрозумілішою. Також маємо зустрітися з оператором, щоб він усе пояснив. Я б хотіла, щоб до травня у наших маршрутках валідатори уже почали працювати”, – зазначила директорка.

Спочатку пасажири зможуть розраховувати і готівкою, і безготівково. Перевізники сподіваються, що завдяки валідаторам пільговики зможуть їздити без обмежень.

“Поки що не знаю, скільки часу триватиме цей період, але у перспективі хотілося б повністю перейти на безготівкову оплату. Вважаю, що це буде добре. Наша фірма обслуговує маршрути № 9 А, 10, 10 А, 19. Звісно, валідатори будемо встановлювати не одразу, а поступово. Їхня закупівля – це досить значна сума коштів і велика інвестиція, але працювати з ними готові. Я хочу, щоб був облік пасажирів, насамперед пільговиків. Завдяки валідаторам будемо бачити, скільки пільговиків перевозимо пільговими маршрутками №10А, 19. Зараз їде 30 відсотків пільговиків від кількості сидячих місць. Це приблизно шість-вісім людей, а є значно більше охочих. Після запровадження безготівкової оплати зможемо перевозити пільговиків без обмежень”, – каже Павліна Храпчинська.

Директор фірми-перевізника ТОВ “Діліжанс” Олег Лонтківський з часмо планує у маршрутках запустити повністю безготівковий проїзд.

“Валідатори – це контроль за коштами, і я не проти, щоб вони з’явилися у наших маршруткахПланую валідатори у маршрутках №39 встановити на початку весни. Ціна одного валідатора приблизно 42 тисячі гривень — це немала сума. Та будемо ще обговорювати питання встановлення валідаторів з оператором. Спочатку залишимо для розрахунку і готівкову, і безготівкову оплати. Але думаємо про те, щоб був перехід повністю на безготівкову оплату, адже дедалі більше людей користуються банківськими карками під час розрахунку і в магазинах, і в транспорті, – каже Олег Лонтківський.

Перевізник розповів, що обговорювали з Чернівецьким тролейбусним управлінням питання роботи контролерів у маршрутках.

“Будемо обговорювати можливість для пасажирів використання для розрахунку транспортних карток, якими вже користуються у комунальному транспорті, зокрема пільгові й учнівські. Пасажирів будемо контролювати, тому уже спілкувалися з тролейбусним управлінням щодо контролерів. Укладемо договори, щоб служба контролю Чернівецького тролейбусного управління працювала і на наших маршрутках”, – пояснив Олег Лонтківський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.