Новини

Уряд Польщі підписав угоду з фермерами про припинення блокади кордону з Україною

Підпишуть угоду між міністром сільського господарства Чеславом Секерським та представниками руху Ошукане село щодо припинення блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці повідомила підкарпатська воєвода Тереза ​​Кубас-Гул.

​​Про це пише NV з посиланням на Polsat News.

Повідомляється, що Секерський пообіцяв задовольнити всі вимоги аграріїв: субсидії на кукурудзу в розмірі одного мільйона злотих, збільшення кредитування на 2,5 мільярда злотих та збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Згідно з угодою, блокування пункту пропуску в Медиці має бути призупинено на період, необхідний для впровадження змін, але на який саме час, не уточнюється.

Протест фермерів у Медиці триває з 23 листопада.

24 грудня польські фермери припинили блокування пункту пропуску Медика — Шегині, і рух вантажівок було відновлено. 4 січня вони поновили блокування.

Учасники акції обіцяли пропускати три вантажних автомобілі на годину, а також вантажівки, які перевозять гуманітарну допомогу, небезпечний вантаж або товари, що швидко псуються.

Протест був запланований до 3 лютого.

Напередодні відновлення блокування кордону протестувальники погрожували поновити блокаду, якщо фермери не отримають офіційного письмового підтвердження, що їхні вимоги будуть виконані.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.