Новини

Зменшать затори: на завантаженій вулиці Руській хочуть організувати реверсний рух

У Чернівцях на вулиці Руській хочуть організувати реверсний рух, щоб зменшити затори.

Це вирішили на засіданні постійно діючої комісії з питань організації та безпеки дорожнього руху Чернівецької міської ради, пише molbuk.ua.

На комісії розглянули пропозиції щодо влаштування смуги реверсивного руху по вул. Руській – дві смуги рано в місто, дві смуги ввечері з міста. Більшість членів комісії проголовували за це рішення.

Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства має замовити схему організації дорожнього руху по вулиці Руській на ділянці дороги від вул. Зеленої до Гравітону з урахуванням смуги реверсивного руху.

Як запевнив заступник міського голови Ігор Крохмаль, комісія з безпеки дорожнього руху вже має кілька варіантів щодо вулиці Руської.

“Комісія з безпеки дорожнього руху зараз розглядає варіант, як організувати на цій ділянці реверсний рух, щоб використовувати і вулицю Руську, і вулицю Комунальників. Є кілька варіантів, як це можна зробити. Можливо, вранці вулиця Руська матиме односторонній рух до центру, а ввечері буде реверсний у бік Гравітону. Поки що це лише пропозиція, яку вивчаємо з проєктантами, патрульною поліцією. Також йдеться про те, щоб світлофори змінити для громадського транспорту – зробити їх пріоритетними. Та всі ці варіанти потребують детального вивчення. Поки що жодних заходів не вживали, бо наприкінці року не мали можливості фінансувати такі роботи, доки не ухвалили бюджет. Зараз робота триває, і думаю, що в середині лютого вже будуть якісь рішення щодо розвантаження вулиці Руської”, – пояснив Ігор Крохмаль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.