Новини

На Буковині поліцейські розшукали всіх дітей, які безвісти зникли впродовж минулого року

Фото ілюстративне

На Буковині поліцейські розшукали усіх дітей, які безвісти зникли протягом минулого року.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

За словами начальника сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернівецькій області Миколи Басараба, за минулий рік до поліції надійшло 209 повідомлень про зникнення 237 дітей, з яких 142 – малолітні, 95 – неповнолітніх. Це діти, які самовільно вийшли з дому, певний час не поверталися та з ними були втрачений зв’язок.

Поліцейські оперативно відреагували на ці звернення та відшукали всіх зниклих дітей. Понад 96% з них – протягом декількох годин.

Щоб попередити випадки зникнення дітей, ювенальні поліцейські систематично проводять у навчальних закладах превентивні заходи з учасниками навчального процесу. Під час зустрічей поліцейські наголошують діткам про недопущення самовільного покинення домівок без відома дорослих.

Крім цього, для батьків створені спеціальні інформаційні буклети про алгоритм дій у випадку, коли зникла їхня дитина.

Якщо з дитиною втрачений зв’язок та вона певний час не з’являється вдома, варто одразу повідомити про це поліцію, зателефонувавши на спецлінію “102”. Заявникам потрібно назвати вік, стать зниклого, прикмети та в чому була одягнена дитина. При цьому слід додати її фото, зроблене нещодавно, та місце зникнення.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.