Новини

У Росії визнали, що помстилися за обстріл Бєлгорода, атакувавши Харків

Російські окупанти атакували Харків у відповідь на обстріл Бєлгорода, в якому країна-агресор Росія звинувачує Україну.

Про це повідомило Міністерство оборони Росії в Telegram.

У Міноборони РФ стверджують, що ракетним ударом по готелю Kharkiv Palace було нібито “знищено представників ГУР і ЗСУ, які брали безпосередню участь у плануванні та виконанні теракту в Бєлгороді”.

У відомстві також вигадали, що в готелі нібито перебували до 200 іноземних найманців, яких “планували залучити до проведення терористичних рейдів на прикордонній з Україною території РФ”.

Крім того, росіяни збрехали, що під час ракетного удару було нібито ліквідовано представників СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу Кракен, які “здійснювали підготовку диверсій на РФ”.

30 грудня в Бєлгороді пролунали вибухи. Після повідомлень про роботу ППО в центрі міста впали уламки.

Кілька українських видань із посиланням на джерела у спецслужбах писали, що Сили оборони відпрацювали по військових об’єктах Бєлгородської області, однак через “непрофесійні дії російської ППО” і “сплановані провокації” уламки впали в центрі міста.

31 грудня губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що кількість загиблих у Бєлгороді зросла до 22 людей.

Увечері в суботу, 30 грудня, російські загарбники атакували центр Харкова. Росіяни поцілили по престижному готелю Kharkiv Palace і житловому будинку. У ніч проти неділі, 31 грудня, російська армія атакувала Харків шахедами. Зафіксовано влучання в житлові будинки в центрі міста.

Унаслідок ракетної атаки по Харкову постраждали 28 людей, 12 з яких перебувають у лікарні. Серед пацієнтів двоє дітей 14 і 16 років та іноземець.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.