Новини

Прискіпливіше перевіряємо документи: прикордонники розповіли про ситуацію на пунктах пропуску на Буковині

На пунктах пропуску Чернівецької області великих черг немає. По кілька діб тут ніхто не стоїть.

Про це у коментарі molbuk.ua сказав помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

“У нас основний показник – це черги на пункті пропуску “Порубне”. Я вчора після обіду був на пункті пропуску “Порубне” і черг там не було”, – сказав Ігор Заруднєв.

Він пояснив, які документи зараз вимагають у тих, хто має права на виїзд за кордон.

“Законодавство не змінилося щодо пропуску військовозобов’язаних. Просто люди зловживають цим, виявляємо багато підробок. Тому ми більш прискіпливо перевіряємо документи, у тому числі військово облікові документи з ТЦК. Усі чоловіки в Україні – військовозобов’язані. Згідно із законодавством, деякі категорії військовозобов’язаних чоловіків можуть не підлягати мобілізації під час військового стану. Але, чи підлягає чоловік мобілізації чи ні, це визначають лише органи ТЦК. Чому, наприклад, батько трьох неповнолітніх дітей не стоїть на військовому обліку, це питання не до нас, але він порушує законодавство. Останнім часом ми більш жорсткіше перевіряємо такі документи”, – зазначив Ігор Заруднєв.

У Чернівецькому прикордонному загоні зазначають, що це впливає на час пропуску на кордонах, але для цього збільшили кількість прикордонних нарядів.

“У нашому випадку нічого не змінилося, але ситуація стала напруженішою. Це у певній мірі впливає на пропускну спроможність, тому що інспектори прикордонної служби вимушені пояснювати усі цю нюанси під час перевірки документів. Наприклад, чому вчора у батька трьох дітей не вимагали документи ТЦК, а сьогодні вимагають. Але щоб черга не була великою, збільшили кількість прикордонних нарядів. Тому усі, хто має право не перетин кордону, зможуть це зробити”, – запевнив Ігор Заруднєв.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.