Новини

У скільки буковинцям обійдеться новорічний стіл цього року

Бюджетний стіл на родину з чотирьох осіб – до трьох тисяч гривень.

Новорічний стіл цьогоріч обійдеться українській родині із чотирьох осіб у 2879 гривень. Він буде на 8,4 % дорожче, ніж торік, повідомив Інститут аграрної економіки, який підрахував вартість святкового меню.

За підрахунками, які здійснював ” “, у Чернівцях минулого року середня вартість новорічного столу склала 2448 гривень. Цього ж року сума зросла.

Щоб дізнатися, у скільки ж обійдеться новорічний стіл, ми вирушили на ринки й у магазини Чернівців.

Салат “Олів’є” за традиційною рецептурою цього року обійдеться у 295 гривень. Найдорожчою серед інгредієнтів страви є варена ковбаса, яка коштує в середньому 130 гривень за пів кілограма, залежно від виробника. Ціна зеленого горошку залишилася на рівні минулого року – 37 гривень за банку. 200 грамів солоних огірків – 33 гривні, шість яєць – 42 гривні. Ще приблизно у 30 гривень обійдуться морква, картопля і цибуля. Майонез – 23 гривні маленька пачка.

Салат “Оселедець під шубою” коштуватиме 176 гривень. Найдорожчим є філе оселедця, яке коштує 110 гривень за півкілограмовий пакет. Далі майонез, морква, буряк, цибуля, картопля – ще 63 гривень.

Пів кіло копченої ковбаси “Салямі” коштує 145 гривень, підчеревини копченої – 165 за пів кілограма. Найдорожче обійдеться балик – 220 гривень за пів кіло. За кілограм курячого філе в середньому треба сплатити близько 173 гривень. Тож загалом м’ясні продукти на новорічному столі коштуватимуть приблизно 703 гривні.

Твердий сир коштує 175 гривень за 500 грамів, пачка вершкового масла – 75 гривень. Шпроти до канапок обійдуться у 75 гривень за баночку.

Ще приблизно 500 гривень треба витратити на овочі та гриби – шампіньйони, свіжі огірки, помідори й перець. Усе це вартує вдвічі дорожче, ніж минулого року.

Фрукти обійдуться ще у 214 гривень. За два кілограми мандаринів доведеться сплатити 150 гривень, за кілограм бананів — 50 гривень.

Традиційне шампанське “Артемівське” коштує 170 гривень. А ось за пляшку коньяку “Шабо” доведеться сплатити 194 гривні.

Безалкогольні напої також зросли у ціні. Так, дві пачки соку “Садочок” по літру в асортименті коштують 72 гривні, вода “Моршинська” — 23, “Живчик” – 40 гривень за 2 л.

Якщо ж забажаєте придбати делікатеси, доведеться до загальної вартості столу додати ще приблизно 600 гривень. Так, лише червона ікра (100 грамів) коштує 324 гривні.

Тож буковинцям бюджетний новорічний стіл на чотирьох обійдеться у 3 022 гривні, а на застілля з делікатесами доведеться витратити 3 626 гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.