Новини

Законопроект про мобілізацію: у Раді заявили про компроміси

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко заявив, що законопроєкт про зміни до мобілізації, який розбурхав суспільство, буде прийнятий з компромісами.

У інтерв’ю Радіо Свобода він заявив, що перед винесенням на голосування запропонований документ мають обговорити за участі мінімум трьох найважливіших стейкхолдерів – Генерального штабу, профільних комітетів Верховної Ради та представників Мінфіну.

“Це військові. Друге — це представники профільних комітетів. Але це що мається на увазі, наприклад, ми обговорюємо людей з обмеженнями, яких пропонується ширше призивати. Інваліди 3-ї групи, наприклад. Треба запросити лікарів, у нас це комітет здоров’я нації, треба запросити комітет соціальної політики, у нас це голова профільного комітету ВР Галина Третьякова, обговорити: скільки таких людей, скільки таких діагнозів, чи можуть ВЛК це все через себе пропустити, як це все буде. Тому що це дуже серйозні питання. Можливо, треба відмовлятися від цих категорій. І, звичайно, це Мінфін. Тому що ми бачимо за останні два дні дуже тривожні новини з їхнього боку”, – розповів нардеп.

Він пояснив, що всі ці сторони “так чи інакше, не заперечують ні щодо кількостей, ні щодо потреби, в тому, що треба люди на війну”. Однак потрібно обговорити, як саме це бачать ці відомства. За його словами, наразі існує й питання фінансування при реалізації зазначених правок до закону про мобілізацію, оскільки армію утримують платники податків.

“І зрозуміло, що ми не можемо кратно, вдесятеро підвищити податки, це неможливо, просто немає таких людей і грошей, платити такі податки. Тому тут, звісно, буде величезне питання забезпечення цієї мобілізації фінансовим ресурсом”, – додав Корнієнко.

На його думку, хоча держава моє обмежувати права громадян, зосереджувати інструменти впливу в одних руках не можна.

“Мені здається, це досить великий ризик – в одних руках просто щось збирати. Не важливо, чиї руки це. Я зараз безвідносно до ТЦК, вони теж свою роботу нормально роблять, більшість”, – вважає нардеп.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.