Новини

У Чернівецькій міській дитячій лікарні відкрили нове відділення – фото

Сьогодні, 29 грудня, у Чернівецькій міській дитячій лікарні відкрили нове відділення. Його облаштували в рамках гранту транскордонної співпраці “Румунія – Україна 2014 – 2020”. Проєкт фінансується Європейським Союзом.

Про це повідомляє molbuk.ua

Будівництво невідкладного відділення розпочали в рамках проєкту у лютому 2022 року. Стан приміщення потребував кардинальних змін. Для цього залучили європейський грант.

Бюджет проєкту – 1 321 412 євро. Робота над створенням відділення тривала з лютого 2022 року. Відтепер у новому відділенні допомога надаватиметься цілодобово. Тут є травмпункт, палата невідкладних станів, також облаштований термобокс.

У відділенні невідкладних станів надаватимуть кваліфіковану допомогу дітям з Чернівецької області та сусіднього Сучавського повіту.

“Коли пацієнт потрапляє до відділення, він спочатку поступає у термобокс, пізніше його скеровують до палати діагностики, моніторингу та невідкладної допомоги. Вся допомога надається пацієнту на місці, тобто якщо пацієнт лежить у нас, він не ходить по коридорах до потрібних кабінетів, не чекає в чергах, а проходить діагностування прямо у цьому відділенні”, – розповідає генеральний директор КНП Міська дитяча клінічна лікарня Дмитро Білоус.

У відділенні невідкладних станів для обстежень є: сучасний УЗД-апарат, мобільний рентген апарат, а також апарати для виявлення ЛОР-захворювань та захворювань очей.

Надалі у відділенні завжди на чергуванні буде лікар з медицини невідкладних станів.

Відділення зможе прийняти одночасно 8 пацієнтів, водночас амбулаторну допомогу зможуть отримати – до 20 пацієнтів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.