Новини

Воєнний злочин РФ: рашисти вбили трьох поранених бійців Чернівецької бригади ДШВ, які потрапили в полон

Трьох бійців 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ розстріляли військовослужбовців збройних сил російської федерації на полі бою.

Про це повідомило командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Було оприлюднено кадри розстрілу військових.

“Ці кадри – черговий доказ воєнного злочину військовослужбовців збройних сил російської федерації. Невстановлені особи з числа військовослужбовців зс рф чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, в порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту. А саме, 3-х військовослужбовців 82 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗС України, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень та контузій різних ступеней тяжкості”, – йдеться у дописі.

Дане кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду. Рано чи пізно, військові злочинці з російської федерації будуть відповідати за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом.

У пресслужбі Генштабу ЗСУ повідомили, що тіла трьох українських полонених, яких російські військові розстріляли під Роботиним Запорізької області — евакуювали з поля бою.

Довідка

82-га окрема десантно-штурмова бригада — військове з’єднання Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Базується у місті Чернівці. Бригада була створена на початку 2023 року, під час російського повномасштабного вторгнення. Влітку 2023 року брала участь у боях на Запорізькому напрямку.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.