Новини

На Буковині за добу шахраї ошукали людей на суму понад 112 тисяч гривень

На Буковині за минулу добу до поліції звернулися четверо жителів краю, яких ошукали невідомі особи на загальну суму понад 112 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Учора, 26 грудня, до Чернівецького районного управління поліції звернувся 56-річний уродженець Донецької області, який повідомив, що його ошукав псевдобанкір. Заявник розповів, що отримав дзвінок від незнайомця, який представився працівником банку та запропонував допомогу у захисті коштів на банківській картці. Чоловік, виконуючи вказівки співрозмовника, надав незнайомцю всі реквізити банківського рахунку. В результаті чого з рахунку зникло майже 72 тисячі гривень.

Також цього дня до правоохоронців звернулися ще двоє буковинців, яких ошукали за новою схемою шахрайства. Заявникам на мобільний телефон надійшли повідомлення про отримання посилки на пошті, однак необхідно підтвердити адресу доставки. Потерпілі перейшли за посиланням, ввели всі анкетні дані та реквізити банківської картки. Внаслідок чого з їхніх рахунків зникли гроші. У 28-річного чернівчанина шахраям вдалося заволодіти понад 28 тисячами гривень, а у 52-річної жительки Новодністровська – понад 10 тисяч гривень.

Крім цього, 70-річна жителька міста Чернівці стала жертвою шахрайства під час продажу товару в інтернеті. Жінка розмістила оголошення про продаж консервацій. Надалі їй в месенджер написала невідома особа, яка попросила оформити онлайн-доставку та надіслала фішингове повідомлення. Чернівчанка перейшла за посиланням та заповнила необхідну форму, ввівши реквізити банківської картки. В результаті чого з рахунку жінки перерахувалося 3600 гривень на невідомий рахунок.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям на дотриманні правил онлайн-безпеки, щоб захистити свої заощадження від шахраїв:

– не розголошуйте своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки;
– не переходьте за сумнівними посиланнями;
– не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
– не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.