Новини

Ситуація з «радіоринком» у Чернівцях: підприємцям дали часу до весни

Підприємцям так званого “радіоринку” в Чернівцях на ділянці вулиць Небесної Сотні – Комарова для демонтажу павільйонів дали часу до весни.

Про це під час річного звіту сказав міський голова Роман Клічук, molbuk.ua

“Ця ділянка належить до земель, що у користуванні церкви. Відповідає за неї священник, який там править. Я зустрічався з ним. Там відбувається знесення старих конструкцій, побудова нових є неприйнятною і неправильною. Це нехороший крок із боку церкви. Згідно нашої домовленості, всі ці приміщення мають бути знесені до великодніх свят. Вважаю, що біля церкви – не місце ні для радіоринку, ні для продажу “мобілок”. Це культовий заклад, куди люди повинні приходити і молитися, а не купувати вживану техніку. Подивимося, наскільки підприємці дотримаються своїх обіцянок”, – сказав мер.

Про що йдеться:

На території “радіоринку”, що на вулиці Небесної Сотні в Чернівцях, підприємці демонтували старі торгові павільйони та одночасно облаштували нові.

Як пояснили в мерії, це суперечить цільовому призначенню земельної ділянки, яка перебуває в постійному користуванні церковної парафії, що поряд.

“Цільове призначення ділянки – для будівництва та обслуговування будівель релігійних організацій. Утім, наразі там тривають дії, які суперечать цьому призначенню. У мерії вже двічі впродовж місяця скеровували попередження з вимогою зупинити порушення. Проте роботи й далі тривають”, – йдеться у повідомленні міськради.

Відтак працівники департаменту урбаністики та управління контролю за порядком і благоустроєм здійснили перевірку.

“Якщо порушення не будуть усунуті, постане питання про позбавлення права постійного користування земельною ділянкою на підставі статті 141 Земельного кодексу”, – наголосили у міськраді.

Водночас самі підприємці “радіоринку” пояснюють, що перенесли кіоски з території міської землі на ділянку, передану в користування церкві. Зробили це з дозволу настоятеля храму. За це допомагають добудовувати церкву.

Працівники ринку, а загалом їх більш як сотня, кажуть: якщо їх змусять звідси перебратися, то фактично залишать без засобів існування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.