Новини

Постійна втома: шість ознак того, що це пов’язано з їжею

Найбільш частою причиною утома є недолік сну, але вона також може виникати, коли ви були надзвичайно активні або протягом тривалого періоду часу приділяли увагу чомусь стресовому.

Рання ніч і багато відпочинку знімають втому в більшості випадків, але тільки не в тому випадку, якщо винна харчова непереносимість, пише Главред.

Ось шість ознак того, що ваша втома пов’язана з харчовою непереносимістю, на думку експертів York Test.

Зв’язок між їжею і втомою непроста-абсолютно нормально відчувати втому після вживання занадто великої кількості їжі або вживання великої кількості алкоголю.

Ваше тіло дуже наполегливо працює, щоб перетравлювати і обробляти ці речі, і іноді це витрачає багато енергії, і ви відчуваєте втому.

Якщо ви весь час відчуваєте себе виснаженим, особливо після певних прийомів їжі, ймовірно, у вас харчова непереносимість або алергія.

Експерти York Test пояснили: “Ваше тіло використовує ваші запаси енергії, щоб впоратися з харчовою чутливістю, через що ви занадто втомлюєтеся, щоб робити щось ще.

“Це також може бути симптомом стресу, викликаного іншими більш типовими симптомами харчової непереносимості, такими як СРК, судоми і мігрень. Втома може виникати навіть через те, що організм не може засвоювати певні поживні речовини і антиоксиданти з їжі, яку ви їсте.

В результаті ваш рівень енергії стає нижче”.

Отже, як дізнатися, що ваша втома викликана непереносимістю їжі, а не справжньою втомою?

Якщо після вживання певних продуктів ви відчуваєте будь-які з наступних симптомів, ваша втома може бути пов’язана з харчовою непереносимістю:

Сонливість

Головний біль

Запаморочення

Біль у животі

Пронос

Шкірний висип

Які продукти викликають втому?

Якщо непереносимість харчових продуктів лежить в основі вашої хронічної втоми, є кілька поширених винуватців, які можуть її викликати.

Експерти York Test заявили, що люди часто припускають, що проблемою є глютен, лактоза, молочні продукти або пшениця, але “немає ніяких доказів того, що який-небудь один продукт викликає втому або будь-який симптом”.

Вони пояснили: “всі люди різні, і у них є унікальні відбитки пальців. Навіть продукти, які вважаються здоровими, наприклад фрукти і овочі, можуть викликати таке ж роздратування.

Деякі повідомляють, що страждають від харчової непереносимості через фрукти та овочі сімейства пасльонових (таких як перець, помідори та картопля), але немає ніяких доказів конкретного зв’язку”.

Єдиний реальний спосіб з’ясувати, які продукти викликають у вас втому, – це пройти тест на харчову непереносимість.

Експерти сказали: “тест на харчову непереносимість може виявитися неоціненним, оскільки допоможе вам знайти першопричину вашої втоми. Ваше тіло, що бореться з їжею, яку ви не переносите, споживає енергію-це трохи схоже на те, як ви можете себе почувати, коли боретеся з застудою.

Але, виключивши продукти, на які у вас є реакція,

Ви можете знизити імунне навантаження і, таким чином, вивільнити енергію. Втома може мати величезний вплив як на ваше особисте життя, так і на кар’єру, тому візьміть під контроль свою дієту і позбудьтеся від симптомів”.

Експерти York Test також рекомендують утримуватися від ультра-рафінованих продуктів, оскільки ви намагаєтеся відновити свою енергію. Сюди входять такі речі, як:

Солодкі продукти

Хліб

Продукти та напої з високим вмістом кофеїну

Продукти з високим ступенем переробки

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.