Новини

У Чернівцях батьки просять зробити вихідний для школярів на Різдво

У Чернівцях батьки учнів шкіл міста просять зробити вихідним 25 грудня, коли Україна буде святкувати Різдво.

Відкритий лист до управління освіти Чернівецької міської ради у соцмережах оприлюднила представник ініціативної групи батьків учнів шкіл міста Чернівці Алла Матейчук.

“Ми хочемо, щоб всі чернівецькі діти мали можливість зустріти Різдво з усім цивілізованим світом. Тому просимо переглянути рішення педагогічних рад щодо термінів т. зв. Різдвяних канікул у школах міста Чернівці, призначивши їх з 23 грудня 2023 року, для того, щоб всі діти міста мали можливість відсвяткувати свято Різдва з своїми батьками в родинному колі з дотриманням всіх традицій”, – йдеться у повідомленні.

У Чернівецькій міській раді зазначили, що питання вихідних чи канікул мають вирішувати самоcтійно школи.

“Відповідно до Закону України “Про освіту”, заклади загальної середньої освіти володіють організаційною автономією, тобто такі рішення ухвалюються педагогічними радами закладів. Управління освіти рекомендує такі рішення ухвалювати після консультацій з батьківською громадськістю”, – повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях на Різдво, 25 грудня, працюватимуть усі дитячі садки, а також школи, які не підуть на канікули. Офіційного вихідного не буде.

Також зазначалося, що більша частина ліцеїв та гімназій підуть на канікули із 23-25 грудня, в 13 закладах освіти – з 30 грудня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.