Новини

Скільки чоловіків призовного віку щоденно виїжджають з України: у ДПСУ оприлюднили цифри

За добу з України на західній ділянці кордону щодня виїжджають за кордон понад 6 тисяч чоловіків.

Про це розповів на пресконференції начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук, пише 24 Канал.

За системою “Шлях” як волонтери щоденно виїжджають 150 – 200 чоловіків, ще орієнтовно 6 тисяч – чоловіки призовного віку.

Ігор Матвійчук розповів, що найбільше чоловіків призовного віку, які перетинають кордон, – це водії вантажних перевезень, ті, хто супроводжує осіб з інвалідністю, особи з інвалідністю, багатодітні чоловіки, та ті, які виховують троє і більше дітей.

“У законодавстві не деталізовано системи контролю і можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто, одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акту встановлення факту догляду, який видається будь-кому; він не захищений, його можна підробити. То ж з одною особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення. Міністерство соціальної політики має врегулювати це питання”, – заявив посадовець.

Начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби пояснив, що значна частина чоловіків, які виїжджають за кордон, мають довідки про непридатність до військової служби.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.