Новини

Як вплине єдиний електронний реєстр на мобілізацію в Україні: пояснення ЗСУ

Запуск єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” значно спростить мобілізаційні заходи в Україні. В більшості випадків потреба в заходах оповіщення відпаде.

Про це заявив речник Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Фітьо нагадав, що зараз в Україні працює електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. Але поки що він не синхронізований з іншими державними реєстрами. За його словами, коли народні депутати ухвалять відповідний законопроект, то в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що синхронізуються різні бази даних.

“І ми будемо бачити, наприклад, що громадянин зареєструвався в Києві, але зараз він працює у Львові, тому що податок з його зарплати – ПДФО – сплачується у Личаківський район Львова. Відповідно, тоді буде просто звернення до власника його підприємства будь-якої форми власності про те, що цьому громадянину необхідно з’явитися у Личаківський територіальний центр комплектації Львова. І керівник підприємства зобов’язаний особисто доставити військовозобов’язаного туди”, – розповів він.

Військовий зазначив, що наразі електронна база, яка працює в ТЦК, лише дає змогу здійснювати заходи оповіщення громадян в будь-якій точці країни. Тобто громадянин, наприклад, з Луганська чи зі Сум може отримати повістку в Одесі.

“Зараз ці дані, які були в паперовому вигляді, перенесені в електронний. І це дає можливість побачити особову справу, наприклад, в іншому ТЦК іншого регіону. Поки що синхронізації даних з іншими державними реєстрами немає. Як тільки це запрацює – усі питання з відвідуванням спортклубів, ресторанів, здійсненням оповіщення на блокпостах відразу автоматично відпадуть”, – пояснив речник.

Окрім того, за його словами, електронний реєстр спростить проведення мобілізації ресурсів – як людських, так і транспортних, і багато іншого. Він вкотре наголосив, що перша повістка – це означає, що треба лише з’явитися в ТЦК, щоб оновити свої дані, пройти медичний огляд, а не термінове відправлення на фронт.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.