Новини

Звільнили керівника Чернівецької митниці

Звільнили керівника Чернівецької митниці.

Про це повідомляє Державна митна служба України, пише molbuk.ua

За ініціативи Держмитслужби в серпні 2023 року було проведено позапланову перевірку, під час якої виявлено факти можливої протиправної діяльності керівника та посадових осіб Чернівецької митниці.

Так, були встановлені факти, які свідчать про сприяння посадовцями переміщенню електронних сигарет поза митним контролем на загальну суму понад 40 млн грн. Завдяки тісній взаємодії Держмитслужби та митних органів Румунії, вдалося отримати підтвердження цієї інформації.

Надалі Держмитслужба ініціювала ряд дисциплінарних проваджень та застосувала заходи дисциплінарного впливу до 17 митників.

Посадовця, який на той час виконував обов’язки начальника Чернівецької митниці, звільнено з посади.

Матеріали перевірки про факт скоєння можливого кримінального правопорушення було скеровано до правоохоронних органів. Відтак сьогодні двоє посадових осіб митниці отримали підозру про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора, 19 грудня, працівники ДБР та прокуратури прийшли з обшуками на Чернівецьку митницю.

Згодом у Чернівецькій прокуратурі повідомили, що на Буковині підозрюють двох працівників митниці через сприяння контрабанді електронних сигарет та в ухиленні від сплати майже 42 млн гривень митних платежів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.