Новини

Генштаб запропонував мобілізувати ще до пів мільйона людей – Зеленський

Військові на одній з останніх ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей, але наразі це питання допрацьовується

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції 19 грудня.

“Це питання наших військових, главкома і Генштабу. Вони звернулись на рівні ставки щодо мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони звернулися щодо захисту нашої держави, потенційних контрнаступальних дій і щодо дефіциту (людей). І вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей”, – сказав президент.

Зеленський назвав цю цифру “дуже серйозною” і сказав, що повідомив на ставці, що йому потрібно більше аргументів, щоби підтримувати “цей напрямок”, бо “це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів”.

“Щодо людей мені треба конкретики, бо що буде з мільйонною армією України − дуже потужною, я вважаю − що буде з тими хлопцями, що щодня там (на фронті), принаймні, що з тими, що 2 роки захищають нашу державу? У нас є питання ротаційні, є питання відпусток. Тобто це повинен бути комплексний план і в цьому мобілізаційному законі ви повинні надати відповіді мені і суспільству передусім”, – зазначив.

Зеленський повідомив, що військові почали працювати над цим планом, але він “поки що не побачив там демобілізації”, хоча вважає її питанням номер один.

“Питання не в тому, як називається цей процес згідно з законодавством. Головне щобм він був справедливим щодо наших потужних воїнів. Їм дуже важко там. Я дуже хотів би, щоб наше військове керівництво розуміло ці виклики. Ми не можемо втратити найсміливіших, ми повинні знайти і мобілізаційні процеси.

Це має бути з конкретикою і великою повагою до воїнів. Мають бути питання відряджень, відпусток, можливості переходу з одного місця на інше. Всі запити, що є в армії, повинні знайти відповідь у військово керівництва”, – додав Зеленський.

Як відомо, Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і загальної мобілізації до 14 лютого 2024 року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.