Новини

«Були ями, а тепер краса»: у школі Чернівців відкрили сучасний спортмайданчик – фото

У Чернівцях на території школи №24 урочисто відкрили багатофункціональний спортивний майданчик. Саме цей проект став переможцем минулорічної програми Бюджету ініціатив чернівчан. Відповідно, споруджений він за кошти з міського бюджету.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

На реалізацію проєкту планували виділити 3 мільйони гривень, проте підрядник виконав роботи за менш ніж 2 мільйони. Сюди входить сучасний турніковий комплекс для воркауту, а також просторе футбольне поле зі штучним покриттям. Тепер школярі зможуть грати у футбол та волейбол не у тісному та душному спортзалі, а на свіжому повітрі.

“Майданчик нам був дуже потрібний. Раніше тут було поле, все вкрите горбами та ямами. Не можна було взагалі грати. А зараз – краса! Спортзал у школі невеликий, і не було місця для гри у футбол чи волейбол. А тепер тут запросто одночасно можуть займатися по 2 класи. Відтепер якщо гарна погода – то тільки тут будемо грати”, – каже вчитель фізкультури школи №24 Ярослав Куриш.

“Раніше тут була просто земля, ями і ворота. І грати було незручно. А зараз – супер!” – захоплено каже третьокласник Антон Даниленко.

Директорка ЗОШ №24 Уляна Легусова наголошує, що поява майданчика – це заслуга всіх, хто проголосував за проєкт у Бюджеті участі. Каже, долучилося дуже багато небайдужих. Враховуючи, що школа №24 – одна з найбільших у місті (тут навчаються 1210 учнів), знайшося чимало охочих проголосувати за проєкт.

Футбольний майданчик будуть використовувати і для уроків фізкультури, і для занять на спортивних гуртках, і для тренувань учасників клубів.

“Поки триває навчальний процес, будуть займатися наші учні. Це можуть бути заняття з футболу, волейболу, тренування з легкої атлетики. Це допоможе розвантажити спортзал, оскільки у нас завжди по 2-3 класи одночасно там займалися. А так ми маємо можливість у хорошу погоду вивести учнів і сюди. Після 15.00 тут будуть тренуватися наші учні у спортивних гуртках. А після 18.00 можуть займатися наші випускники або ті клуби, які з нами укладають угоду на користування цим майданчиком. Сподіваюся, що трохи спонсорських коштів вони на це виділять: фінансова підтримка школі ніколи не буде зайвою”, – зазначила Уляна Легусова.

Заступник міського голови Юрій Лесюк зізнається, що також проголосував за проєкт облаштування майданчика у школі №24. Тепер, каже, у міськраді планують взятися за спорудження схожих майданчиків і на території інших шкіл міста. Бо за допомогою бюджету участі це вже зробити не вдасться. Адже з цього року до програми внесли зміни, згідно яких бюджет участі не передбачає будівництво спортивних майданчиків для бюджетних закладів, у тому числі й для шкіл.

“Ми зараз у міськраді формуємо перелік усіх об’єктів спортивного призначення. Це всі об’єкти, які відносяться до управління освіти, які є у структурі управління фізкультури та спорту та ті, які знаходяться на балансі ЖРЕПів. І, можливо, ті, за які ніхто не відповідає. Наступним кроком буде впорядкування інформації, аналіз і ми будемо визначати, де треба будувати чи ремонтувати той чи інший спортивний майданчик. Пріоритет – густонаселені мікрорайони, де проживає багато людей. З державного бюджету на всю Україну виділили пів мільярда гривень саме для того, щоби побудувати спортивні майданчики. Ми подали проєктну заявку на отримання коштів із державного бюджету для цієї мети. Будемо бачити, що нам “перепаде”, – зазначив Юрій Лесюк.

Нагадаємо, виконавчий комітет Чернівецької міської ради затвердив перелік проєктів-переможців Бюджету ініціатив чернівчан у 2020 році. Переможцями стали 9 проєктів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.