Новини

Підрив гранат у сільраді. Депутат з Закарпаття отримав підозру в теракті

Депутат Керецьківської сільської ради у Закарпатській області отримав підозру у скоєнні теракту. Вчора він підірвав декілька гранат на засіданні сільської ради.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За словами закарпатського журналіста Віталія Глаголи, підривник – 54-річний депутат сільради першого скликання від партії “Слуга Народу”, який мешкає у селі Кушниця.

“Слідчі СБУ кваліфікують підрив трьох бойових гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків. Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 ККУ (терористичний акт)”, – заявили в СБУ.

Депутата затримали. Він опритомнів і наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід, зазначили в СБУ.

“Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили “передсмертну записку”, зміст якої наразі вивчається. Досудове розслідування триває, з’ясовуються всі обставини злочину, а також мотиви підривника”, – додали в СБУ.

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті
Вчора, 15 грудня, на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав три гранати прямо під час засідання сесії. Внаслідок вибухів постраждали 23 людини включно із підозрюваним.

Серед постраждалих 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років. Вони отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, у більшості діагностували осколкові поранення.

Як заявляв міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, підривник заздалегідь готувався до теракту. Правоохоронці знайшли відповідні докази.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.